3éme Grand Cru Classé, Margaux
Založení Château Kirwan se datuje do roku 1710, kdy vinici koupil sir John Collingwood, jehož dcera se následně provdala za Marka Kirwana, po němž zámek dostal své jméno. Mark Kirwan také nechal vystavět celý zámek, ale když v roce 1815 zemřel, majetek přešel na Camille Godard, budoucího starostu Bordeaux. V roce 1882 Godard daroval Château Kirwan městu Bordeaux. Město však nebylo připraveno vlastnit vinici, a tak v roce 1902 podepsali dohodu s obchodní společností Schyler a Schröder o výrobě vína a správě statku. Rodina Schyler zámek i s vinicemi později odkoupila a vlastní zámek dodnes. Novodobá etapa vín ze Ch. Kirwan se začala psát po roce 1991, kdy rodina najala Michela Rollanda, který pro zvýšení kvality vín začal s obnovou vinic a o 2 roky později vytvořil druhé víno Les Charmes de Kirwan. Château Kirwan je v podstatě stejné jako tomu bylo v době klasifikace Medoc v roce 1855. V současnosti je osázených 40 ha vinic 45 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 15 % Cabernet Franc a 10 % Petit Verdot. Terroir tvoří štěrkové, písčité a vápencové půdy. Terroir Château Kirwan se nachází na jednom z nejvyšších bodů apelace Margaux, přičemž jejich vrcholná výška je v sektoru Cantenac, který dosahuje svého nejvyššího bodu 21 metrů. V průměru je réva téměř 30 let stará. V roce 2016 byla dokončena rekonstrukce celého vinařství. Nový design vytvořil známý francouzský architekt Guy Tropes. Víno zraje v průměru v 40 % nových sudech z francouzského dubu po dobu 18 až 20 měsíců. Château Kirwan je synonymem moderního, plného, ovocného Margaux, které bývá v ideální lahvové zralosti cca po 7 - 10 letech.